COM COMPRAR CRIPTOMONEDES

VALENCIÀ/CATALÀ
QUÈ SON?

La criptomoneda, també anomenada moneda virtual, són diners digitals. Això significa que no hi ha monedes ni bitllets físics — tot és en línia. Pots transferir-li una criptomoneda a algú en internet sense un intermediari, com un banc. Les criptomonedes més conegudes són Bitcoin i Ether, però es continuen creant noves criptomonedes com Cardano.

La idea, encara que es va desenvolupar el 2008 va sorgir pel moviment Ciberpunk en els anys vuitanta on es defensava l’ús estés d’escriure amb claus secretes que tan sols podria entendre qui sabera desxifrar-les. En el 2008, la crisi financera dels Estats Units estava en ple apogeu, les persones de tot el món estaven sentint els efectes del desastre econòmic i es va demostrar els problemes de les monedes nacionals.

En aquest breu vídeo s’explica fàcilment que son, per si ha cap dubte.
COM FUNCIONEN?

Invertir en criptomonedes és cada vegada més popular. És una oportunitat d’inversió global disponible per a qualsevol persona en qualsevol part del món. Són un instrument altament rendible, molt volàtil i amb un cert factor de risc.

Les criptomonedes s’estan convertint en un mitjà de pagament acceptable a tot el món. La tecnologia Blockchain (cadena de blocs) és de confiança, no pot ser falsificada, manipulada o canviada.

Sistema pel que es componen la majoria de criptomonedes

Cap altra tecnologia permet enviar diners d’una part del món a una altra sense un intermediari per a dur a terme la transacció. No hi ha cap govern ni institució que controla el que tu tens el control total dels teus diners. No es fan preguntes. Tot el que necessites és un ordinador o un telèfon mòbil i pots realitzar transaccions amb qui vulgues quan ho desitges.

La velocitat és el que diferència a les criptomonedes de la banca tradicional. Si bé una transferència bancària a vegades pot demorar fins a 2-3 dies, una transacció de criptomoneda es fa en uns minuts. Alguns es confirmen en segons.

Llavors, què més fa que les criptomonedes siguen tan valuoses? La seua oferta és limitada. Un subministrament màxim significa la quantitat màxima de monedes que existirà per a una determinada criptomoneda. Pensem en això per un moment. Com es crea el paper moneda que usem cada dia? Ho imprimeixen els bancs centrals i els governs quan ho necessiten.

Bitcoin (o un altre) no funciona d’aquesta manera. No pot pressionar un botó i crear més Bitcoin o agregar nous fulls de paper a la impremta. Les criptomonedes són escasses. Com menor és la quantitat d’un actiu important que existeix, més valuós es torna.

Bitcoin i moltes altres criptomonedes es creen mitjançant un mètode conegut com a mineria. La mineria es refereix a resoldre problemes matemàtics complexos que produeixen nous bitcoins. Segons el meu criteri no recomane aquesta opció, ja que no és una opció sostenible per nosaltres ni pel medi ambient.

COM COMPRAR? ÉS SEGUR?

Qualsevol persona que tinga accés a un ordinador o un telèfon mòbil pot invertir en criptomonedes. És segur sempre que tinguem consciència del que estem fent i no comprem amb diners que necessitem, cal destacar que en comparació a la borsa aquest no és un mercat regulat i depèn de l’especulació, la qual és una pràctica econòmica molt perillosa, ja que el preu pot canviar d’un dia per l’altre.

La pàgina que recomane per comprar criptomonedes és CoinBase per la seua fiabilitat, seguretat i que podem operar fàcilment des del telèfon. Tot i això, hi ha altres com Binance o Kraken que també són segures i poden tindre menors comissions, però al ser més complexes poden ser complicades pels amateurs.


El procés és molt senzill, en aquest vídeo de 5 minuts s’explica com comprar-ne en la pàgina CoinBase, però si teniu cap dubte consulteu-nos.
QUINES SON LES MILLORS?

És clar que Bitcoin és la criptomoneda més famosa d’aquest món, però a l’hora de comprar o «apostar» per una moneda hem de mirar altres factors com la rendibilitat, quines són les seues fluctuacions, és a dir: Ha crescut molt? (si creix molt també pot fer una forta davallada). En pàgines com Coincodex podem veure tots aquests paràmetres i decidir per la millor opció segons el nostre capital.

LES CARTERES

Ara que ja hem comprat la nostra criptomoneda l’hem de guardar en algun lloc, com hem dit en l’explicació d’abans aquest tipus de monedes estan encriptades amb un codi que només el seu propietari pot tindre, aquestes estan guardades en carteres. Hi ha diferents tipus ordenats per seguretat:

  • Carteres fredes. És maquinari o un dispositiu físic on es guarden les monedes. És el més segur davant robatoris, però també el menys pràctic a l’hora de fer transaccions.
  • Aplicacions de Cartera. És un programari que simula una cartera i a la qual s’accedeix després de descarregar el programa del teu ordinador.
  • Carteres en línia. Són les més esteses. S’accedeix a elles de manera en línia a través d’internet, sense necessitat de descarregar res. El seu principal avantatge és que són molt pràctiques a l’hora de fer transaccions.
  • Cases de canvi. Són els bancs de les criptomonedes i funcionen de forma molt similar a un broker.

Ara ja saps tot el bàsic per poder entrar en aquest món i recorda la regla número 1 a l’hora d’invertir; no invertisques més del que pots permetre’t perdre. Posteriorment farem un article o un vídeo sobre consells per millorar la inversió.

CASTELLANO

CÓMO COMPRAR CRIPTOMONEDAS

¿QUÉ SON?

La criptomoneda, también llamada moneda virtual, es dinero digital. Esto significa que no hay monedas ni billetes físicos — todo es en línea. Las criptomonedas más conocidas son Bitcoin y Ether, pero se continúan creando nuevas criptomonedas como Cardano.

La idea, aunque se desarrolló el 2008 surgió por el movimiento Ciberpunk en los años ochenta donde se defendía el uso extendido de escribir con claves secretas que tan solo podría entender quién supiera descifrarlas. En el 2008, la crisis financiera de los Estados Unidos estaba en pleno apogeo, las personas de todo el mundo estaban sintiendo los efectos del desastre económico y se demostró los problemas de las monedas nacionales.

En este breve video se explica fácilmente que son, por si hay alguna duda
¿CÓMO FUNCIONAN?

Invertir en criptomonedas es cada vez más popular. Es una oportunidad de inversión global disponible para cualquier persona en cualquier parte del mundo. Son un instrumento altamente rentable, muy volátil y con cierto factor de riesgo.

Las criptomonedas se están convirtiendo en un medio de pago aceptable en todo el mundo. La tecnología Blockchain (cadena de bloques) es de confianza, no puede ser falsificada, manipulada o cambiada.

Sistema por el que se componen la mayor parte de criptomonedas

Ninguna tecnología permite enviar dinero de una parte del mundo a otra sin un intermediario para llevar a cabo la transacción. No hay ningún gobierno ni institución que controla el que tú tienes el control total de tu dinero. No se hacen preguntas. Todo el que necesitas es un ordenador o un teléfono móvil y puedes realizar transacciones con quienes quieras cuando lo deseas.

La velocidad es el que diferencia a las criptomonedas de la banca tradicional. Si bien una transferencia bancaria a veces puede demorar hasta 2-3 días, una transacción de criptomoneda se liquida en unos minutos. Algunos se confirman en segundos.

Entonces, ¿qué más hace que las criptomonedas sean tan valiosas? Su oferta es limitada. Un suministro máximo significa la cantidad máxima de monedas que existirá para una determinada criptomoneda.

Pensamos en esto por un momento. ¿Cómo se crea el papel moneda que usamos cada día? Lo imprimen los bancos centrales y los gobiernos cuando lo necesitan. Bitcoin (u otro) no funciona de esa manera. No puede presionar un botón y crear más Bitcoins o agregar nuevas hojas de papel a la imprenta. Las criptomonedas son escasas. Como menor es la cantidad de un activo importante que existe, más valioso se vuelve.

Bitcoin y otras muchas criptomonedas se crean mediante un método conocido como minería. La minería se refiere a resolver problemas matemáticos complejos que producen nuevos bitcoins. Según mi criterio no recomiendo esta opción, puesto que no es una opción sostenible por nosotros ni por el medio ambiente.

¿COMO COMPRAR? ¿ES SEGURO?

Cualquier persona que tenga acceso a un ordenador o un teléfono móvil puede invertir en criptomonedas. Es seguro siempre que tengamos conciencia de que estamos haciendo y no compremos con dinero que necesitamos, hay que destacar que en comparación a la bolsa este no es un mercado regulado y depende de la especulación, la cual es una práctica económica muy peligrosa, puesto que el precio puede cambiar de un día para otro.

La página que recomiendo para comprar criptomonedas es CoinBase por su fiabilidad, seguridad y que podemos operar fácilmente desde el teléfono. Aun así, hay otros como Binance o Kraken que también son seguras y pueden tener menores comisiones, pero al ser más complejas pueden ser complicadas por los amateurs.


El proceso es muy sencillo, en este video de 5 minutos se explica cómo comprar en la página CoinBase, pero si tenéis ninguna duda consultadnos.
¿CUÁLES SON LAS MEJORES?

Está claro que Bitcoin es la criptomoneda más famosa de este mundo, pero en la hora de comprar o «apostar» por una moneda tenemos que mirar otros factores como la rentabilidad, cuáles son sus fluctuaciones, es decir: ¿Ha crecido mucho? (si crece muy también puede hacer una fuerte bajada). En páginas como Coincodex podemos ver todos estos parámetros y decidir por la mejor opción según nuestro capital.

LAS CARTERAS
  • Carteras frías. Es hardware o un dispositivo físico donde se guardan las monedas. Es lo más seguro ante robos, pero también el menos práctico en la hora de hacer transacciones.
  • Aplicaciones de Cartera. Es un software que simula una cartera y a la cual se accede después de descargar el programa de tu ordenador.
  • Carteras en línea. Son las más extendidas. Se accede a ellas de manera en línea a través de internet, sin necesidad de descargar nada. Su principal ventaja es que son muy prácticas en la hora de hacer transacciones.
  • Casas de cambio. Son los bancos de las criptomonedas y funcionan de forma muy similar a un bróker.

Ahora ya sabes todo el básico para poder entrar en este mundo y recuerda la regla número 1 a la hora de invertir; no inviertas más del que puedas permitirte perder. Posteriormente haremos un artículo o un video sobre consejos para mejorar la inversión.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: