Va tornar el gran circ i sí, va ser històric

VALENCIÀ / CATALÀ

Si el passat divendres parlàvem que s’aveïnava una carrera espectacular, no exageràvem. El Gran Premi de Bahrain va arrancar ja amb algunes coses sorprenents. La pole, per primera vegada en molt de temps no anava a ser per un dels Mercedes, sinó per a Max Verstappen i el seu Red Bull mentre que Checo Pérez no va passar de l’onzena posició degut a un error de l’equip en l’elecció de pneumàtics, però no seria l’únic fet sorprenent.

Ferrari, com ja bé s’havia anunciat, ha millorat i no poc. Els seus cotxes eixirien en quarta i huitena posició, el que mostra una evident millora respecte a la passada temporada.

També sorprenia Alpha Tauri, que col·locava un dels seus cotxes en cinquena posició, fet que ningú esperava a pesar que se sabia que hi havia millores evidents.

Anuncios

Fernando Alonso sorprendria a tots, ja que després de dos dies sense aconseguir pujar de la quinzena posició, va aconseguir introduir el seu cotxe en una novena posició contra tot pronòstic, mentre que Ocon no va poder passar de la setzena plaça.

Les grans decepcions d’aquesta classificació van ser, ni més ni menys, que els McLaren, dels quals s’esperava alguna cosa més que un sisé i sèptim. Aston Martin, que només col·locaria un dels seus cotxes en Q3 degut a una bandera groga que va deixar Vettel fora en Q1 i seria per a acabar en desena posició.

Parrilla de sortida després de Q3.

Ja el diumenge, la carrera iniciava amb notícies, Sebastian Vettel eixiria en ultima posició per excés de velocitat durant la bandera groga, malgrat haver cancel·lat la seua volta, eixiria dues posicions més enrere.

No començava molt millor el dia per a Checo Pérez, en la volta de formació el seu cotxe li deixaria tirat, veient-se obligat a eixir des del Pit-sss després d’aconseguir arrancar-lo de nou, ja que direcció de carrera va decidir donar dues voltes de formació mentre el seu cotxe seguia enmig de la pista i era retirat, però el mexicà va aconseguir arrancar de nou.

Imatge de l’eixida amb Checo al Pit Lane.

L’eixida va ser d’allò més neta, Verstappen va aconseguir mantindre’s primer, Vettel necessite a penes uns metres per a començar a guanyar posicions i Fernando Alonso va passar a Sainz, com bé va assegurar que faria el dia anterior.

Mazepin després del colp contra el mur.

El novençà Nikita Mazepin, que arribava envoltat de polèmiques a aquesta carrera per les seues escenes en xarxes socials i la seua falta de talent, a penes va realitzar dues corbes del circuit abans de perdre el control del seu cotxe i acabar en els murs.

També va ser un mal dia per a Fernando Alonso, després de la seua gran eixida, el seu cotxe va començar a presentar problemes fins que en la volta 34 va haver de retirar-se després de quedar-se sense frens posteriors. Després de la carrera, l’equip Alpine anunciaria que s’havia trobat un embolcall en el conducte de refrigeració dels mateixos i això havia acabat per sobrecalfar els frens massa, una cosa poc habitual però que hem vist en altres ocasions.

La carrera va transcórrer amb gran normalitat fins a les primeres parades, on Red Bull va voler avançar-se i va perdre la primera posició a les mans de Mercedes. Mentrestant, Pérez venia com una bala remuntant posicions.

Anuncios

McLaren demostrava que la classificació no va anar bé, però el seu cotxe si ho feia, aconseguint col·locar-se per davant dels Ferrari. Per últim, Gasly rebia un colp en el seu aleró que el va obligar a parar i córrer la resta de la carrera amb el cotxe danyat.

A quatre voltes del final va arribar el moment més polèmic del cap de setmana, Verstappen avançava a Hamilton fent ús de l’escapatòria de la corba 4, autoritzada per direcció de carrera per a ser usada, però uns segons després havia de retornar-li la posició, ja que direcció de carrera havia autoritzat el seu ús, excepte per a realitzar avançament. El pilot de Red Bull no va protestar aquesta decisió i es va deixar avançar fàcilment, regalant-li així la victòria a Mercedes, però deixant clar que aquesta temporada no tindrà el domini com els últims 7 anys.

Resultats després de la fi de la carrera.

Aquests van ser els resultats finals, deixant clar que McLaren té un bon cotxe, especialment en carrera, Ferrari ha tornat però segueix sense ser capaç de lluitar per estar amb els millors, i Red Bull arriba decidit a lluitar pel campionat.

Ara només queda esperar la pròxima cita demà, 18 d’abril, en Imola.

Anuncios

CASTELLANO

VOLVIÓ EL GRAN CIRCO Y SÍ, FUE HISTÓRICO

Si el pasado viernes hablábamos de que se avecinaba una carrera espectacular, no fue para menos. El Gran Premio de Bahrain arrancó ya con algunas cosas sorprendentes. La pole, por primera vez en mucho tiempo no iba a ser para uno de los Mercedes, sino para Max Verstappen y su Red Bull mientras que Checo Pérez no pasó de la undécima posición debido a un error del equipo en la elección de neumáticos, pero no sería lo único sorprendente.

Ferrari, como bien se había anunciado, ha mejorado y no poco. Sus coches saldrían en cuarta y octava posición, lo que muestra una evidente mejora respecto a la temporada pasada.

También sorprendía Alpha Tauri, que colocaba uno de sus coches en quinta posición, algo que nadie esperaba pese a que se sabía que había mejoras evidentes.

Anuncios

Fernando Alonso sorprendería a todos, ya que después de dos días sin conseguir escalar de la decimoquinta posición, logró meter su coche en una novena posición contra todo pronóstico, mientras que Ocon no pudo pasar de la decimosexta plaza.

Las grandes decepciones de esta clasificación fueron ni más ni menos que los McLaren, de los cuales se esperaba algo mejor que un sexto y séptimo. Aston Martin, que solo colocaría a uno de sus coches en Q3 debido a una bandera amarilla que dejó a Vettel fuera en Q1 y sería para terminar en décima posición.

Parrilla de salida tras Q3.

Ya el domingo, la carrera iniciaba con noticias, Sebastian Vettel saldría en ultima posición por exceso de velocidad durante la bandera amarilla, pese a haber cancelado su vuelta, saldría dos posiciones más atrás.

No empezaba mucho mejor el día para Checo Pérez, en la vuelta de formación su coche le dejaría tirado, viéndose obligado a salir desde el Pit-Lane tras conseguir arrancarlo de nuevo, ya que dirección de carrera decidió dar dos vueltas de formación mientras su coche seguía en medio de la pista y era retirado, pero el mexicano consiguió arrancar de nuevo.

Imagen de la salida con Checo en el Pit Lane.

La salida fue de lo más limpia, Verstappen consiguió mantenerse primero, Vettel necesito apenas unos metros para empezar a ganar posiciones y Fernando Alonso adelantó a Sainz, como bien aseguró que haría el día anterior.

Mazepin tras su golpe contra el muro.

El novato Nikita Mazepin, que llegaba rodeado de polémicas a esta carrera por sus escenas en redes sociales y su falta de talento, apenas realizó dos curvas del circuito antes de perder el control de su coche y terminar en los muros.

También fue un mal día para Fernando Alonso, tras su gran salida, su coche empezó a presentar problemas hasta que en la vuelta 34 tuvo que retirarse tras quedarse sin frenos traseros. Tras la carrera, el equipo Alpine anunciaría que se había encontrado un envoltorio en el conducto de refrigeración de los mismos y esto había terminado por sobrecalentar los frenos demasiado, algo poco habitual pero que hemos visto en otras ocasiones.

La carrera transcurrió con gran normalidad hasta las primeras paradas, donde Red Bull quiso adelantarse y perdió la primera posición a manos de Mercedes. Mientras, Pérez venía como una bala remontando posiciones.

Anuncios

McLaren demostraba que la clasificación no fue bien, pero su coche si lo hacía, consiguiendo colocarse por delante de los Ferrari. Por ultimo, Gasly recibía un golpe en su alerón que le obligó a parar y correr el resto de la carrera con el coche dañado.

A cuatro vueltas del final llegó el momento más polémico del fin de semana, Verstappen adelantaba a Hamilton haciendo uso de la escapatoria de la curva 4, autorizada por dirección de carrera para ser usada, pero unos segundos después tenía que devolverle la posición, ya que dirección de carrera había autorizado su uso, excepto para realizar adelantamiento. El piloto de Red Bull no protestó esta decisión y se dejó adelantar fácilmente, regalándole así la victoria a Mercedes, pero dejando claro que esta temporada no va a tener el dominio como los últimos 7 años.

Resultados tras el final de la carrera.

Estos fueron los resultados finales, dejando claro que McLaren tiene un buen coche, especialmente en carrera, Ferrari ha vuelto pero sigue sin ser capaz de luchar por estar con los mejores, y Red Bull llega decidido a luchar por el campeonato.

Ahora tan solo queda esperar a la próxima cita mañana, 18 de abril, en Imola.

Anuncios


SUSCRÍBETE Y HAZNOS FELICES :))

Per a promoure la cultura i la informació comprovada, subscriu-te per 0,50 € al mes. Rebràs el contingut en la teua safata d’entrada (al correu electrònic) i ens faràs molt feliços.

Para promover la cultura y la información comprobada, suscríbete por 0,50 € al mes. Recibirás el contenido en tu bandeja de entrada (en el correo electrónico) y nos harás muy felices.

Si pel contrari no vols aportar cap quantitat de diners, pots rebre el contingut en la teua safata d’entrada d’igual manera subscrivin-te gratuïtament!

Si por el contrario no quieres aportar ninguna cantidad de dinero, ¡puedes recibir el contenido en tu bandeja de entrada de igual manera suscribiéndote gratuitamente!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s