Polítics, fem foc o fugim?

VALENCIÀ / CATALÀ

Aquesta pregunta no l’hauria de fer ningú, però ací estem, en la decadència de la política. Allò que alguns consideren l’art de governar està enfosquint-se i perdent totalment la confiança de la gent. En Espanya, els casos de corrupció tant en l’àmbit local com autonòmic o nacional fan que paguen justos per pecadors; només consultant la pàgina CASOS AISLADOS et quedes amb la boca oberta: més de 120 mil milions d’euros estimats. També cal sumar-li el gran clientelisme que existeix dins l’Estat, o com tots el coneguem, “estar endollat“. Això també és gràcies a la nostra societat amb fràgils mecanismes democràtics en la qual a la persona amb pocs diners no li queda més remei que connectar-se a xarxes d’influència buscant camins per a superar aquestes carències que els polítics devien solucionar. Totes aquestes coses van sumant i al mateix temps resten creença en els nostres representants.

Per posar el cas del Congrés dels Diputats que reuneix els interessos del poble deixa molt que desitjar, mirant-ho des de fora pareix més batalles de rap tacades amb llenguatge formal que un lloc de reunió democràtica en el que moltes persones han hagut de morir per posar un paperet en l’urna. Tot són calúmnies, indirectes dolentes, atacs personals, faltes de respecte a situacions que molta gent de la població pateix com el cas de “Vete al médico” que la meua companya Ana va comentar en una altra entrada fa pocs dies. S’ha de tindre un poc més de decència per saber on ets i perquè et paguen, per representar a la població que t’ha votat i que posa en tu les esperances de tindre un futur millor. Tot i això, no passa res perquè després te’n vas a un consell d’administració d’una multinacional i cobres molts diners per fer una xarrada a una universitat pública on tots els polítics haurien d’anar debades.

Anuncios

Queda clar. No s’ha de guiar-se pel sentit comú, pel deure d’ajudar els més necessitats, de pal·liar i preveure millor les crisis; AIXÒ NO. L’important és defensar les idees populistes, ideològiques i partidistes. Per a mi, les ideologies sempre han sigut el contrari a pensar i com ho ha demostrat la història, quan no es pensa, quan ens deixem guiar per un camí tancat, d’odi i d’exclusió tapat pel teu propi benestar i els teus coetanis estem perjudicant-nos a tots.

L’obra de les relacions internacionals és un altre que cal comentar, estic referint-me a l’enfrontament entre Joe Biden i Putin en el que, una altra vegada, se sacrifica una bona relació internacional pels vots, els quals en la política ara és el més important. Són dues potències amb grans influències en molts països per poder garantir un comerç just i només busquen que els votants estatunidencs no es vegen amenaçats per la “llavor comunista”.

En aquesta època d’acomodament, els cecs per les xarxes socials i les noves tecnologies han provocat que el nivell de la política s’haja deteriorat molt. Totes aquestes coses aconsegueixen que les persones que sí volen aportar siguen tapades perquè les coses dolentes sempre destaquen més. Cal que tinguem més consciència en el sistema en què estem i com ha costat d’aconseguir-ho, encara que és complicat quan l’estat no ofereix matèries de cultura democràtica i tot queda en l’àmbit familiar.

La política és l’art d’enganyar

NICOLAU MAQUIAVEL

Esteu d’acord? Hauríem d’exigir molt més als polítics? La mentira és constitutiva de la política? Què hauríem de fer com a societat per a que aquest fet canvie?


Anuncios
CASTELLANO

POLÍTICOS, ¿HACEMOS ALGO O NOS VAMOS?

Esta pregunta no la tendría que hacer nadie, pero aquí estamos, en la decadencia de la política. Aquello que algunos consideran el arte de gobernar está oscureciéndose y perdiendo totalmente la confianza de la gente. En España, los casos de corrupción tanto en el ámbito local como autonómico o nacional consiguen que paguen justos por pecadores; solo consultando la página CASOS AISLADOS te quedas con la boca abierta: más de 120 mil millones de euros estimados. También hay que sumarle el gran clientelismo que existe dentro del Estado, o como todos lo conocemos, el “estar enchufado“. Esto también es gracias a nuestra sociedad con frágiles mecanismos democráticos en la que a la persona con poco dinero no le queda más remedio que conectarse a redes de influencia buscando caminos para superar estas carencias que los políticos deberían solucionar. Cosas como estas van sumando y al mismo tiempo restan creencia a nuestros representantes.

Por poner un caso, el del Congreso de los Diputados, que reúne los intereses del pueblo, deja mucho que desear. Mirándolo desde fuera, parece más un conjunto de batallas de rap manchadas con lenguaje formal que un lugar de reunión democrática en el que muchas personas han tenido que morir para poner un papelito en la urna. Todo son calumnias, malas indirectas, ataques personales, faltas de respeto a situaciones que mucha gente de la población sufre, como el caso de “Vete al médico” que mi compañera Ana comentó en otra entrada hace unos días. Se tiene que tener un poco más de decencia para saber dónde estás y por qué te pagan, para representar a la población que te ha votado y que pone en ti sus esperanzas de tener un futuro mejor. Aun así, no pasa nada porque después te vas a un consejo de administración de una multinacional y cobras mucho dinero para hacer una charla en una universidad pública donde todos los políticos tendrían que ir sin cobrar.

Anuncios

Queda claro, pues. No hay que guiarse por el sentido común, por el deber de ayudar a los más necesitados, de paliar y prever mejor las crisis; ESTO NO. Lo importante es defender las ideas populistas, ideológicas y partidistas. Para mí, las ideologías siempre han sido lo contrario a pensar y como lo ha demostrado la historia, cuando no se piensa, cuando nos dejamos guiar por un camino cerrado, de odio y de exclusión tapado por el propio bienestar y los coetáneos, estamos perjudicándonos a todos.

La obra de las relaciones internacionales es otro aspecto que hay que comentar. Estoy refiriéndome al enfrentamiento de Joe Biden y Putin en el que, otra vez, se sacrifica una buena relación internacional por los votos que, en la política actual, son lo más importante. Siendo dos potencias con grandes influencias en muchos países para poder garantizar un comercio justo y solo buscan que los votantes estadounidenses no se vean amenazados por la “semilla comunista”.

En esta época de acomodo, los ciegos por las redes sociales y las nuevas tecnologías han provocado que el nivel de la política se haya deteriorado mucho. Todas estas cosas consiguen que las personas que sí quieren aportar sean tapadas porque aquello negativo siempre destaca más. Hace falta que tengamos más conciencia en el sistema en el que estamos y en cómo ha costado de conseguir, aunque es complicado cuando el estado no ofrece materias de cultura democrática y todo queda en el ámbito familiar.

La política es el arte de engañar

NICOLás MAQUIAVELo

¿Estáis de acuerdo? ¿Tendríamos que exigir mucho más a los políticos? ¿La mentira es constitutiva de la política? ¿Qué tendríamos que hacer como sociedad para que este hecho cambie?

Anuncios

Un comentario sobre “Polítics, fem foc o fugim?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s