Vaire: “La part complicada ve ara”

vALENCIÀ / CATALÀ

Vaire és un grup format actualment per Christian Collado (guitarrista), Josep Puigcerver (bateria), Sergi Ribes (baixista) i David Nadal (cantant). Christian i Josep es van oferir a respondre unes preguntes per tal de conèixer el grup en aspectes tècnics, personals i futurs.

La idea de formar una banda es remunta a 2019, quan Christian i Josep començaren a crear temes de guitarra i bateria. Més tard, es van preocupar per trobar un baixista i cantant. “No vam trobar a ningú per Twitter, però em vaig descarregar una app, que es considera el Tinder per a fer grups de música. Vaig parlar a diverses persones i Sergi em va contestar”, narra Christian. A més, va resultar que el company de pis de Sergi (David) era cantant. “Aleshores els vaig enviar un àudio pocho que havíem gravat d’una de les nostres peces de guitarra i bateria. Els va encantar!”, riu el guitarrista.

Fotografia de Víctor Ruiz. Vaire al seu primer concert a la Marina Alta.

El nom del grup, segons expliquen, és un adjectiu en català que està en desús. “Vaire” vol dir “que és de dos colors” i d’aquesta definició, els membres de la banda van donar el significar de dualitat. “És un patró que es veu molt al grup. Ens va costar prou trobar un nom, però quan vam veure la definició de la paraula va estar clar”, comenten ambdós.

Anuncios

Vaire defineix el seu estil com a rock de “cabotades” (en anglés headbanging). “Des del primer moment que tocàrem, ens vam adonar que era música per a pegar cabotades. No obstant, també és un cúmul de sentiments i anem evolucionant i professionalitzant la música gràcies al productor, Raúl Abellán”, expliquen des del punt de vista de bateria i guitarrista.

Les influències de la banda són molt variades, ja que cada membre beu d’un aspecte i uns grups diferents. És aquesta mescla la que crea una singularitat en l’estil i l’essència de qualsevol banda. En el cas de Vaire, la mescla balla entre rock melòdic i alternatiu, passant pel rap amb base instrumental i rap-rock i acabant en el punk. Destaquen les influències de Biffy Clyro, Smoking Souls, Berri Txarrak, Papa Roach i System Of A Down. D’altra banda, els agradaria col·laborar amb DIÀSPORA, Novus Ordo, Gorka de Berri Txarrak i Panxo de ZOO.

Imatge d’Instagram, treta per Óscar Roselló. Els membres de Vaire rient.

La llengua principal de la banda és el valencià perquè es tracta de l’idioma matern de la majoria dels membres. “Igualment no tanquem les portes, però amb el valencià estem molt còmodes”, responen. Segons conta Josep, David Nadal (cantant) va proposar un dia crear una lletra mesclant totes les llengües cooficials del territori espanyol cantades per persones procedents de cada territori amb una llengua cooficial. “Si no ho fem nosaltres, que ho faça algú, perquè podria eixir molt bé. Germanor musical!”, exclama Christian.

La llengua principal de la banda és el valencià perquè es tracta de l’idioma matern de la majoria dels membres. “Igualment no tanquem les portes, però amb el valencià estem molt còmodes”, responen. Segons conta Josep, David Nadal (cantant) va proposar un dia crear una lletra mesclant totes les llengües cooficials del territori espanyol cantades per persones procedents de cada territori amb una llengua cooficial. “Si no ho fem nosaltres, que ho faça algú, perquè podria eixir molt bé. Germanor musical!”, exclama Christian.

Introspecció: el nou disc

La gravació del disc, segons els integrants, ha sigut bonica i intensa, però també frustrant. “Es pateix a vegades. Som quatre i ens costa posar-nos d’acord; però ha sigut un present increïble”, riu el guitarrista. Raúl Abellán, el productor, ha fet possible que es portara a terme aquesta gravació. “Ha sigut un procés enriquidor. Ens ha fet madurar, aprendre i obrir els ulls a nivell de composició”, comenten Josep i Christian. Defineixen el projecte com un procés dur i fluid alhora.


El disc està format per set cançons, entre les quals es troba Autodestrucció. Eixirà en primavera de 2021, segons han pogut declarar. “Tenim moltes ganes. Hem fet la primera preescolta del disc. Raúl fa sonar molt bé les coses, és un màquina!”, afirma Christian. Es troben molt emocionats i consideren que Vaire està molt ben representat pel disc Introspecció. “Raúl ha sabut triar els nostres trets identificatius. Al final són les nostres cançons i és normal que ens agraden”, expressen contents.

Imatge d’arxiu. Portada del nou disc de Vaire, Introspecció, que sortirà en la primavera de 2021.

L’assumpte que juren haver comprés gràcies a la creació del disc és que gravar-lo és complicat, però el treball més difícil comença després. “La part complicada ve ara. Què fem ara? Planificar i gestionar és molt xungo“, confessen. A la fi i al cap, fer-se escoltar, per molt bona que siga la música, és una part delicada. “El que fa tot el possible no està obligat a més!”, fan broma ambdós.


ENLLAÇOS

Últim single: El teu niu


Vaire: “La parte complicada viene ahora”

CASTELLANO

Vaire es un grupo formado actualmente por Christian Collado (guitarrista), Josep Puigcerver (batería), Sergi Ribes (bajista) y David Nadal (cantante). Christian y Josep se ofrecieron a responder unas preguntas para dar a conocer el grupo en aspectos técnicos, personales y futuros.

La idea de formar una banda se remonta a 2019, cuando Christian y Josep comenzaron a crear temas de guitarra y batería. Más tarde, se preocuparon por encontrar un bajista y un cantante. “No encontramos a nadie por Twitter, pero me descargué una app, que se considera el Tinder para hacer grupos de música. Hablé a diversas personas y Sergi me respondió”, narra Christian. Además, resultó que el compañero de piso de Sergi (David) era cantante. “Entonces les envié un audio pocho que habíamos grabado de una de nuestras piezas de guitarra y batería. ¡Les encantó!”, ríe el guitarrista.

Fotografia de Víctor Ruiz. Vaire en su primer concierto en la Marina Alta.

El nombre del grupo, según explican, es un adjetivo en catalán que ya no se utiliza. “Vaire” significa “que es de dos colores” y de esta definición, los miembros de la banda le aportaron el significado de dualidad. “Es un patrón que se ve mucho en el grupo. Nos costó bastante encontrar un nombre, pero cuando vimos la definición de la palabra estuvo claro”, comentan los dos.

Vaire define su estilo como rock de “cabezazos” (en inglés headbanging). “Desde el primer momento que tocamos, nos dimos cuenta de que era música para pegar cabezazos. No obstante, también es un cúmulo de sentimientos y vamos evolucionando y profesionalizando la música gracias al productor, Raúl Abellán“, explican desde el punto de vista de batería y guitarrista.

Las influencias de la banda son muy variadas, ya que cada miembro bebe de un aspecto y unos grupos diferentes. Es esta mezcla la que crea una singularidad en el estilo y la esencia de cualquier banda. En el caso de Vaire, la mezcla baila entre el rock melódico y alternativo, pasando por el rap con base instrumental y rap-rock y acabando en el punk. Destacan las influencias de Biffy Clyro, Smoking Souls, Berri Txarrak, Papa Roach y System Of A Down. Por otro lado, les gustaría colaborar con DIÀSPORA, Novus Ordo, Gorka de Berri Txarrak y Panxo de ZOO.

Anuncios

Imagen de Instagram, tomada por Óscar Roselló. Los miembros de Vaire riendo.

La llengua principal de la banda és el valencià perquè es tracta de l’idioma matern de la majoria dels membres. “Igualment no tanquem les portes, però amb el valencià estem molt còmodes”, responen. Segons conta Josep, David Nadal (cantant) va proposar un dia crear una lletra mesclant totes les llengües cooficials del territori espanyol cantades per persones procedents de cada territori amb una llengua cooficial. “Si no ho fem nosaltres, que ho faça algú, perquè podria eixir molt bé. Germanor musical!”, exclama Christian.

La lengua principal de la banda es el valenciano porque se trata del idioma materno de la mayoría de los miembros. “Igualmente no cerramos las puertas, pero con el valenciano estamos muy cómodos”, responden. Según cuenta Josep, David Nadal (cantante) propuso un día crear una letra mezclando todas las lenguas cooficiales del territorio español cantadas por personas procedentes de cada territorio con una lengua cooficial. “Si no lo hacemos nosotros, que lo haga alguien, porque podría salir muy bien. ¡Hermandad musical!”, exclama Christian.

Introspecció: el nuevo disco

La grabación del disco, según los integrantes, ha sido bonita e intensa, pero también frustrante. “Se sufre a veces. Somos cuatro y nos cuesta ponernos de acuerdo; pero ha sido un presente increíble”, ríe el guitarrista. Raúl Abellán, el productor, ha hecho posible que se llevara a cabo esta grabación. “Ha sido un proceso enriquecedor. Nos ha hecho madurar, aprender y abrir los ojos a nivel de composición”, comentan Josep y Christian. Definen el proyecto como un proceso duro y fluido a la vez.

El disco está formado por siete canciones, entre las cuales está Autodestrucció. Saldrá en primavera, según han podido declarar. “Tenemos muchas ganas. Hemos hecho la primera preescucha del disco. Raúl ha hecho sonar muy bien todo, ¡es un máquina!”, afirma Christian. Se encuentran muy emocionados y consideran que Vaire esá muy bien representado por el disco Introspecció. “Raúl ha sabido escoger nuestros rasgos identificativos. Al final son nuestras canciones y es normal que nos gusten”, expresan contentos.

Imagen de archivo. Portada del nuevo disco de Vaire, Introspecció, que saldrá a la luz en la primavera de 2021.

El asunto que juran haber comprendido gracias a la creación del disco es que grabarlo es complicado, pero el trabajo más difícil comienza después. “La parte complicada viene ahora. ¿Qué hacemos ahora? Planificar y gestionar es muy chungo“, confiesan. Al fin y al cabo, hacerse escuchar, por muy buena que sea la música, es una parte delicada. “¡El que hace todo lo posible no está obligado a más!”, bromean ambos.


ENLACES

Último single: El teu niu (tu nido)

¿Te ha gustado esta entrada? Suscríbete al blog para recibir el contenido directamente en tu bandeja de entrada y hacernos un poco más felices 🙂

¿Te apetece aportar algo? Lo leeremos enseguida 🙂

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s