Resum 1-7: L’actualitat de la primera setmana de març

VALENCIÀ / CATALÀ

Davant d’una setmana que es presentava esperançadora per la baixada de casos de COVID-19, la mort de dos personatges que han marcat l’entreteniment de gran part de la societat espanyola, Enrique San Francisco i Àlex Casademunt, han sigut dos dels fets més rellevants.

Enrique San Francisco: una pneumònia bilateral

L’actor, comediant, allò que en anglés diem showman, ha mort després de vàries setmanes ingressat a causa d’una pneumònia bilateral, la qual es desconeix si fou provocada pel COVID-19. San Francisco fou un home que visqué 65 anys molt intensos. A El Hormiguero reconegué que mai tenia estalvis, perquè el que guanyava era per a pagar el que devia, i que aprofitava la vida al límit. De fet afirmà que la gent “es cagaria” si ell sabera la data de la seua pròpia mort.

Àlex Casademunt: un accident de trànsit

El músic fou una de les primeres cares televisives d’Operación Triunfo i va compartir programa amb altres cantants com David Bisbal, David Bustamante, Chenoa, Rosa López i Manu Tenorio. Casademunt tenia una filla de tres anys amb qui passava molt de temps, com demostren les seues publicacions a Instagram. Encara que es digué al principi que fou un accident de moto, Àlex Casademunt conduïa un cotxe que xocà frontalment contra un autobús a Mataró.

COVID-19: Espanya ix del nivell de ‘risc elevat’ i la incidència és de menys de 150 casos per cada 100.000 habitants

El Ministeri de Sanitat no ofereix dades derivades de la pandèmia durant el cap de setmana. El divendres el nombre de casos per cada 100.000 habitants era de 149,23, el que feia que Espanaya eixirà de la zona de ‘risc elevat’. Durant el passat divendres hi hagué 637 morts i 6.654 casos nous. Al País Valencià la tassa del passat dijous fou de 83’76 casos per cada 100.000 habitants, el que suposava un descens respecte al dia anterior.

El col·legi major Galileo Galilei fou multat amb 25.000 euros per la festa que hi hagué a inici de curs a la terrassa de l’edifici. La resolució ha sigut firmada per José María Ángel, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana.

Col·legi major Galileo Galilei

Política: presó per a Sarkozy i vacunacions abans d’hora

Sarkozy fou condemnat el passat 1 de març a tres anys de presó per corrupció i tràfic d’influències. Qui fora president de França entre 2007 i 2012 tindrà un periòde d’apelació, però tot indica que aquest marca el final a la seua trajectòria política.

Donald Trump i Melània Trump es vacunaren en secret abans de deixar la Casa Blanca, segons el New York Times. El líder, que passà la dolència el passat setembre, ha afirmat que tothom deuria anar ja a vacunar-se. Les infantes Cristina i Elena es vacunaren amb l’objectiu d’obtenir un passaport sanitari per a poder visitar al rei emèrit, Joan Carles I, que es troba a Abu Dhabi. “Se nos ofreció y accedimos”, afirmà una d’elles. També Nicolás Maduro s’ha vacunat abans que la gent major i vulnerable.

Igualtat: la setmana prèvia al 8-M

Totes les setmanes trobem notícies que parlen de masclismes i micromasclismes i que coincideixen en què queda molt per fer en aquesta qüestió. En la setmana prèvia al 8 de març els mitjans han fet un major ressò d’aquelles coses que han ocorregut respecte a aquest tema.

L’alcalde de Madrid, Jose Luís Martínez-Almeida, ha afirmat que la seua força política marca la centralitat respecte a aquells que no volien celebrar el 8 de març (vox), encara que assegura que ho faran sense estar darrere de les pancartes. També ha demanat a la força de Santiago Abascal que no confonga les paraules d’Irene Montero en la reivindicació de la dona.

A Gandia, capital de La Safor, es va fer un mural feminista amb rostres com el de María Zambrano i Simone de Beauvoir. Aquest fou atacat amb esvàstiques. L’Ajuntament de la localitat d’encarregarà de reparar els desperfectes.

El passat dissabte a la gala dels Premis Goya s’escoltaren comentaris masclistes per diversos homes que no han sigut encara identificats. Durant la retransmissió s’escoltaren comentaris com “puta” i “seguro que cobra”. Radio Televisió Espanyola, encarregada de retransmetre l’acte a televisió, ha afirmat que no es tracta de treballadors del seu mitjà.

Series Yonkis: els creadors ixen impunes del judici

Els gestors de Series Yonkis queden absolts del judici en el qual els demanaven més de 500 milions d’euros en indemnitzacions. Els fundadors feien front a un presumpte delicte per posar a disposició de la ciutadania enllaços que portaven a servidors on hi havia contingut protegit per drets d’autor. La titular de l’Audiència Provincial de Murcia no ha vist indicis que porten a condemnar als creadros d’aquest portal web, ja que els delictes pels quals se’ls acusa ocorregueren fins al 2014, previs a la reforma del Codi Civil de 2015 què condemnava aquest tipus d’actuacions.

Instagram et permetrà fer directes fins amb tres persones més

Instagram Live Rooms

La xarxa social de Facebook ha llançat aquesta setmana Live Rooms, la funció de directe que et permetrà connectar-te de manera simultània fins amb tres persones més, qüestió que no es podia fer fins ara. L’empresa reconeix que aquesta funció ha sigut molt utilitzada durant la pandèmia per a fer entrevistes i pujar contingut, per la qual cosa busca potenciar-la amb aquesta i altres funcions referents a la monetització i moderació de les emissions, les quals estran disponibles en els pròxims mesos.

La actualidad de la primera semana de marzo

CASTELLANO

Frente a una semana que se presentaba esperanzadora por la bajada de casos de COVID-19, la muerte de dos personajes que han marcado el entretenimiento de gran parte de la sociedad española, Enrique San Francisco y Àlex Cadasdemunt, han sido dos de los hechos más relevantes.

Enrique San Francisco: una neumonía bilateral

El actor, comediante, eso que en inglés decimos showman, ha muerto tras varias semanas ingresado a causa de una neumonía bilateral, la cual se desconoce si fue provocada por COVID-19. San Francisco fue un hombre que vivió 65 años muy intensos. En El Hormiguero reconoció que nunca tenía ahorros, porque lo que ganaba era para pagar lo de debía, y que aprovechaba la vida al límite. De hecho, afirmó que la gente “se cagaría” si él supiera la fecha de su propia muerte.

Àlex Casademunt: un accidente de tránsito

El músico fue una de las primeras caras televisivas de Operación Triunfo i compartió programa con otros cantantes como David Bisbal, David Bustamante, Chenoa, Rosa López i Manu Tenorio. Casademunt tenía una hija de tres años con quien pasaba mucho tiempo, como demuestran sus publicaciones en Instagram. Aunque se dijo al principio que era un accidente de moto, Àlex Casademunt conducía un coche que chocó frontalmente contra un autobús en Mataró.

COVID-19: España sale del nivel de ‘riesgo alto’ y la incidencia es de menos de 150 casos por cada 100.000 habitantes.

El Ministerio de Sanidad no ofrece datos derivados de la pandemia durante el fin de semana. El viernes el número de casos por cada 100.000 habitantes fue de 149,23, lo que sacaba a España de la zona de ‘riesgo alto’. Durante el pasado viernes hubo 637 muertos y 6.654 nuevos casos. En la Comunidad Valenciana, la tasa del pasado jueves fue de 83,76 casos por cada 100.000 habitantes, lo que suponía un descenso respecto al día anterior.

El colegio mayor Galileo Galilei fue multado con 25.000 euros por la fiesta que hubo al inicio del curso en la terraza del edificio. La resolución ha sido firmada por Jose María Ángel, secretario autonómico de Seguridad y Emergencias de la Generalitat Valenciana.

Colegio mayor Galileo Galilei

Política: prisión para Sarkozy y vacunaciones antes de tiempo

Sarkozy fue condenado el pasado 1 de marzo a tres años de prisión por corrupción y tráfico de influencias. Quien fuera presidente de Francia entre 2007 y 2012 tendrá un periodo de apelación, pero todo indica que este hecho marca el final de su trayectoria política.

Donald Trump y Melania Trump se vacunaron en secreto antes de dejar la Casa Blanca, según el New York Times. El líder, que pasó la enfermedad el pasado setiembre, ha afirmado que todo el mundo debería ir ya a vacunarse. Las infantas Cristina y Elena se vacunaron con el objetivo de obtener un pasaporte sanitario para poder visitar al rey emérito, Juan Carlos I, que se encuentra en Abu Dhabi. “Se nos ofreció y accedimos”, afirmó una de ellas. También Nicolás Maduro se ha vacunado antes que la gente mayor y vulnerable.

Igualdad: la semana previa al 8-M

Todas las semanas encontramos noticias que hablan de machismos y micromachismos y que coinciden con que queda mucho por hacer en esta cuestión. En la semana previa al 8 de marzo los medios de comunicación han hecho un mayor eco de aquellas cosas que han ocurrido sobre este tema.

El alcalde de Madrid, Jose Luís Martínez-Almeida, ha afirmado que su fuerza política marca la centralidad respecto a aquellos que no querían celebrar el 8 de marzo (vox), aunque asegura que lo harán sin estar detrás de las pancartas. También ha pedido a la fuerza de Santiago Abascal que no confunda las palabras de Irene Montero con la reivindicación de la mujer.

En Gandía, capital de La Safor, se hizo un mural feminista con rostros como el de María Zambrano y Simone de Beauvoir. Este fue atacado con esvásticas. El Ayuntamiento de la localidad se encargará de reparar los desperfectos.

El pasado sábado en la gala de los Premios Goya se escucharon los comentarios machistas por varios hombres que no han sido identificados. Durante la retransmisión se escucharon comentarios como “puta” y “seguro que cobra”. Radio Televisión Española, encargada de retransmitir el acto en televisión, ha afirmado que no se trata de trabajadores de su medio.

Series Yonkis: los creadores salen impunes del juicio

Los gestores de Series Yonkis quedan absueltos del juicio en el cual se les pedía más de 500 millones de euros en indemnizaciones. Los fundadores hacían frente a un presunto delito por poner a disposición de la ciudadanía enlaces que llevaban a servidores donde había contenido protegido por derechos de autor. La titular de la Audiencia Provincial de Murcia no ha visto indicios que llevan a condenar a los creadores de este portal web, ya que los delitos por los que se les acusa ocurrieron a finales de 2014, previos a la reforma del Código Civil de 2015 que condenaba este tipo de actuaciones.

Instagram te permitirá hacer directos con hasta tres personas más

Instagram Live Rooms

La red social de Facebook ha lanzado esta semana Live Rooms, la función de directo que te permitirá conectarte de manera simultánea con hasta tres personas más, cosa que no se podía hacer hasta ahora. La empresa reconoce que esta función ha sido muy utilizada durante la pandemia para hacer entrevistas y subir contenido, es por ello que busca potenciarla con esta herramienta y otras funciones referentes a la monetización y moderación de las emisiones, las cuales estarán disponibles los próximos meses.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s