Res ha canviat

VALENCIÀ / CATALÀ

Sabem que 2020 va ser un any de canvis i que tot va anar a pitjor. Va haver incendis, assassinats, morts dolentes i fins i tot successos que molts considerarien causes d’una possible tercera guerra mundial. Però no vinc a dir que tot va canviar en 2020.

Vam pensar que en aquest 2021 tot seria millor. Però també ha hagut rebel·lions i moltes pèrdues i encara estem en gener. No sabem bé el que ens espera.

I és que res ha canviat. Seguisc escoltant les ambulàncies passar des de la meua finestra, dirigint-se a l’hospital perquè les emergències ho requereixen; i puc assegurar que les escolte més vegades que en novembre i desembre de 2020. Se’m posen els pèls de punta cada cinc minuts quan estic estudiant o llegint al llit i sent el so de la sirena de l’ambulància o la policia apropant-se.

El món està ple de soroll ara mateix. És impossible no escoltar-ho, no podem fugir dels problemes i enfonsar-nos en silenci. És impossible ignorar el que passa al planeta i fer com que tot va bé. Res va bé i açò és un cop de realitat.

I la pitjor part és que hi han conflictes que depenen de nosaltres, com la Covid-19. L’únic problema és que es necessita el món unit per una mateixa causa, per un mateix enemic. És com el calfament global. Tot el món necessita estar disposat a parar-lo, i si hi ha un grup de persones que no fa res al respecte, encara que siga un col·lectiu minoritari, la lluita serà infinita i dolenta fins que s’adonen de la seua responsabilitat. Si és que algun dia ho fan.

Res ha canviat i res canviarà fins que tots s’adonen del que passa.

I la impotència de no poder fer res per part dels que sí volem solucions seguirà present.

No sabem treballar en equip.

No sabem.

I no sabrem mai perquè ens ho impedeix la crisi de consciència.

CASTELLANO

Nada ha cambiado

Sabemos que 2020 fue un año de cambios y que todo fue a peor. Hubo incendios, asesinatos, muertes dolorosas y hasta sucesos que muchos considerarían causas de una posible tercera guerra mundial. Pero no vengo a hablar de que todo cambió en 2020.

Pensamos que en este 2021 todo sería mejor. Pero también ha habido rebeliones y muchas pérdidas y aún estamos en enero. No sabemos bien lo que nos espera.

Y es que nada ha cambiado. Sigo escuchando las ambulancias pasar desde mi ventana, dirigiéndose al hospital porque las emergencias lo requieren; y puedo asegurar que las escucho más veces que en noviembre y diciembre de 2020. Se me ponen los pelos de punta cada cinco minutos cuando estoy estudiando o leyendo en mi cama y escucho el sonido de la sirena de la ambulancia o la policia acercándose.

El mundo está lleno de ruido ahora mismo. Es imposible no escucharlo, no podemos huir de los problemas y hundirnos en el silencio. Es imposible ignorar lo que pasa en el planeta y hacer como que todo va bien. Nada va bien y esto es un golpe de realidad.

Y lo peor es que hay conflictos que dependen de nosotros, como la Covid-19. El único problema es que se necesita al mundo unido por una misma causa, por un mismo enemigo. Es como el calentamiento global. Todo el mundo necesita estar dispuesto a pararlo, y si hay un grupo de personas que no hace nada al respecto, aunque sea un colectivo minoritario, la lucha será infinita y dolorosa hasta que no se den cuenta de su responsabilidad. Si es que algún día lo hacen.

Nada ha cambiado y nada cambiará hasta que todos se den cuenta de lo que pasa.

Y la impotencia de no poder hacer nada por parte de los que sí queremos soluciones seguirá presente.

No sabemos trabajar en equipo.

No sabemos.

Y no sabremos nunca porque nos lo impide la crisis de consciencia.

Un comentario sobre “Res ha canviat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s