Quim Bautista: “Com si les cordes absorbessin totes les males vibracions”

CATALÁN-VALENCIANO

Quim Bautista, cantant i compositor, té 19 anys i viu a Blanes (Girona). Va cursar el batxillerat escènic i actualment estudia musicologia. Acompanya la seua veu amb guitarra i piano i publica covers a les seues xarxes socials (links al final de l’entrada). També canta al grup ZeBRASS.

A més de la música, també ha gaudit del món de l’actuació des de xicotet, quan s’estrenava al món laboral amb un anunci de Casa Tarradellas. Ha actuat en diferents actes locals, com els premis Recvll de Blanes o l’aniversari d’una pel·lícula de Joaquim Forn, en el qual va realitzar un monòleg que va eixir per Tv3.

Bautista es va introduir en el món musical fa huit anys. Explica que el Cau va ser l’empenta que el va endinsar en aquest món. “És un espai on les cançons ens acompanyen constantment i aporten banda sonora a records, èpoques i moments viscuts, de manera que la música hi té un paper important”, exposa. Va ser d’aquesta manera com es va motivar a iniciar amb la guitarra uns cinc anys enrere.

Va decidir començar a crear melodies i lletres pròpies un poc més tard. Aquest fet el va ajudar a descobrir una manera “increïble” d’expressar el que sent i d’explotar la seua creativitat degut a la composició de cançons.

“Alguna vegada m’havia gravat tocant el piano, però mai cantant perquè em feia vergonya”, confessa. Un dia va publicar un vídeo en el qual interpretava la cançó Si tanque els ulls, d’Obrint Pas. Com que va tenir una bona impressió a les xarxes, va decidir crear un compte específicament per a pujar-hi covers. En un principi va rebre el nom Somnis als pulmons (@somnisalspulmons), un vers d’aquesta cançó. “Trobo que defineix molt bé la meua manera de veure la vida”, explica.

Quim Bautista escolta, principalment, ska, reggae, rumba i pop. “Podríem dir que m’agrada tot el que és la música festiva en general, i més en concret la que es fa als Països Catalans”, concreta. Ha rebut influència de grups i artistes catalans com Txarango, Itaca Band, La Pegatina i Nil Moliner, i de grups de procedència valenciana com La Gossa Sorda, Auxili i Obrint Pas.

Mai s’havia plantejat dedicar-se a la música de manera experta. “Per molt que toqui la guitarra o el piano no ho faig a nivell professional, però no fa gaire em vaig adonar que quan ensenyo les meves cançons a persones properes, se’ls esbossa un somriure i se’ls hi desperten emocions”, declara. Aquestes reaccions han provocat una motivació per a que seguisca creant i mantenint esperances. “Dedicar-me a la música seria tot un somni fet realitat!”, apunta.

Ha col·laborat amb artistes com @soundsalb, amb qui va poder gravar un cover a distància. “Té una de les veus més dolces que he sentit mai”, expressa Bautista. Li agradaria col·laborar amb els grups i artistes que l’han influenciat i també amb artistes locals i propers, ja que afirma que “hi ha persones poc conegudes amb un talent brillant”.

Bautista toca la guitarra per “evadir-se del món durant una estona” i sent “com si les cordes absorbessin totes les males vibracions i les transformessin en motor de creació”.

Les llengües que sol emprar per a cantar són el català i el castellà. Comenta que va viure l’any 2019 a Anglaterra i degut a açò també es sent còmode cantant en anglés. Allí va acudir a classes de cant i diu que “la gent d’allà el va motivar a tocar en pubs i a fer música de carrer”.

Bautista conclou agregant que està enregistrant la seua primera cançó d’estudi, Cantarem, amb Basement Records. “Amb sort sortirà d’aquí no gaire!”, afegeix Bautista.

CASTELLANO

Quim Bautista, cantante y compositor, tiene 19 años y vive en Blanes (Girona). Cursó el bachillerato escénico y actualmente estudia musicología. Acompaña su voz con guitarra y piano y publica covers en sus redes sociales (links al final de la entrada). También canta en el grupo ZeBRASS.

Además de la música, también ha disfrutado el mundo de la actuación desde pequeño, cuando se estrenaba en el mundo laboral con un anuncio de Casa Tarradellas. Ha actuado en diferentes actos locales, como los premios Recvll de Blanes o el aniversario de una película de Joaquim Forn, en el que realizó un monólogo que salió por Tv3.

Bautista se introdujo en el mundo musical hace ocho años. Explica que el Cau fue el empujón que lo adentró en este mundo. “Es un espacio donde las canciones nos acompañan constantemente y aportan banda sonora a recuerdos, épocas y momentos vividos, de manera que la música tiene un papel importante”, expone. Fue de esta manera como se motivó a empezar con la guitarra unos cinco años atrás.

Decidió comenzar a crear melodías y letras propias un poco más tarde. Este hecho lo ayudó a descubrir una manera “increíble” de expresar lo que siente y de explotar su creatividad debido a la composición de canciones.

“Alguna vez me había grabado tocando el piano, pero nunca cantando porque me daba vergüenza”, confiesa. Un día publicó un vídeo en el que interpretaba la canción Si tanque els ulls (Si cierro los ojos), de Obrint Pas. Como tuvo una buena impresión en las redes, decidió crear una cuenta específicamente para subir covers. En un principio recibió el nombre Somnis als pulmons (@somnisalspulmons, en castellano “sueños en los pulmones”), un verso de esta canción. “Creo que define muy bien mi manera de ver la vida”, explica.

Quim Bautista escucha, principalmente, ska, reggae, rumba y pop. “podríamos decir que me gusta todo lo que es la música festiva en general, y más en concreto la que se hace en los Países Catalanes”, concreta. Ha recibido influencia de grupos y artistas catalanes como Txarango, Itaca Band, La Pegatina y Nil Moliner, y de grupos de procedencia valenciana como La Gossa Sorda, Auxili y Obrint Pas.

Nunca se había planteado dedicarse a la música de manera experta. “Por mucho tiempo que toque la guitarra o el piano no lo hago a nivel profesional, pero no hace mucho que me di cuenta de que cuando enseño mis canciones a personas cercanas, se les esboza una sonrisa y se les despiertan emociones”, declara. Estas reacciones han provocado una motivación para que siga creando y manteniendo esperanzas. “¡Dedicarme a la música sería todo un sueño hecho realidad!”, apunta.

Ha colaborado con artistas como @soundsalb, con quien pudo grabar un cover a distancia. “Tiene una de las voces más dulces que he escuchado nunca”, expresa Bautista. Le gustaría colaborar con los grupos y artistas que lo han influenciado y también con artistas locales y cercanos, ya que afirma que “hay personas poco conocidas con un talento brillante”.

Bautista toca la guitarra para “evadirse del mundo durante un rato” y siente “como si las cuerdas absorbieran todas las malas vibraciones y las transformaran en motor de creación”.

Las lenguas que suele utilizar para cantar son el catalán y el castellano. Comenta que vivió el año 2019 en Inglaterra y debido a esto también se siente cómodo cantando en inglés. Allí acudió a clases de canto y dice que “la gente de allá lo motivó a tocar en pubs y a hacer música de calle”.

Bautista concluye agregando que está registrando su primera canción de estudio, Cantarem (Cantaremos), con Basement Records. “¡Con suerte saldrá dentro de poco!” añade Bautista.

Xarxes socials / Redes sociales

Perfil d’Instagram: @quimbautista

Perfil de Twitter: @quimbautista

Pàgina de ZeBRASS: zebrass.cat

Link Spotify ZeBRASS: ZeBRASS Marching Band / ZeBRASS

Link últim vídeo de Youtube ZeBRASS: Està plovent i els genolls pelats

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s